Poziv na okrugli stol i predstavljanje istraživanja "Proizvodnost poduzeća i intenzitet tržišnih sila: Kako funkcionira tržište u Hrvatskoj?"

Pozivamo Vas na okrugli stol i predstavljanje istraživanja

Proizvodnost poduzeća i intenzitet tržišnih sila: Kako funkcionira tržište u Hrvatskoj?

koji će se održati u utorak 14. studenog 2017. godine u Velikoj dvorani Ekonomskog instituta, Zagreb, Trg J. F. Kennedyja 7, s početkom u 11:30 sati.

U sklopu okruglog stola prezentirat će se rezultati sveobuhvatnog istraživanja promjena u proizvodnosti poduzeća i utjecaja tržišnih sila na te promjene koje je provedeno pod pokroviteljstvom Kluba Ekonomskog instituta, Zagreb. Predstavit će se procijenjene stope ulaska poduzeća na tržište i stope izlaska poduzeća s tržišta, koje nam omogućuju da donesemo važne zaključke o intenzitetu tržišnih sila u Hrvatskoj. Nadalje, raspravit će se kako te tržišne sile utječu na proizvodnost hrvatskih poduzeća. Procjena trendova u proizvodnosti poduzeća omogućuje nam da utvrdimo razlike u proizvodnosti poduzeća po hrvatskim regijama, po tipu vlasništva (pri čemu razlikujemo javna i privatna te domaća i strana poduzeća), po pripadnosti gospodarskom sektoru, veličini poduzeća te stupnju orijentacije na izvoz. Istraživanje nudi i vrlo važnu vremensku dimenziju jer će biti prezentirane promjene u intenzitetu tržišnih sila i proizvodnosti poduzeća za razdoblje od 2003. do 2016.

Rezultate istraživanja predstavit će Bruno Škrinjarić, voditelj istraživanja iz  Ekonomskog instituta, Zagreb nakon čega slijedi panel rasprava u kojoj će sudjelovati:

  • predstavnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta
  • Davor Majetić, glavni direktor, Hrvatska udruga poslodavaca
  • Josip Tica, redoviti profesor, Ekonomski fakultet Zagreb
  • Danijela Jozić, glavna urednica, Tportal


Okrugli stol moderirat će Petra Palić iz Ekonomskog instituta, Zagreb.

Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu te Vas molimo za potvrdu dolaska na korehovec [pri] eizg [točka] hr.

Veselimo se vašem dolasku!