Vijesti

#

Poziv na Znanstveni utorak

Pozivamo vas na Znanstveni utorak koji će se održati 9. siječnja 2018. godine (utorak) u Ekonomskom institutu, Zagreb, II. kat, s početkom u 14 sati. Izlaganje će održati dr. sc. Petra Međimurec na temu: Demografija razvedenih brakova u Hrvatskoj Više o izlaganju i predavačici pročitajte u priloženom pozivu.

#

Održan Znanstveni utorak

U utorak 12. prosinca 2017. godine održano je još jedno predavanje u sklopu programa Znanstveni utorak. Izlaganje je održao Leonard Kukić na temu:The Last Yugoslavs: Ethnic Diversity, National Identity, and Civil War.   Više o izlaganju i predavaču pročitajte u priloženom dokumentu.

#

Poziv na Znanstveni utorak

Pozivamo vas na Znanstveni utorak koji će se održati 12. prosinca 2017. godine (utorak) u Ekonomskom institutu, Zagreb, II. kat s početkom u 14 sati. Izlaganje će održati Leonard Kukić na temu:   The Last Yugoslavs: Ethnic Diversity, National Identity, and Civil War.    Više o izlaganju i predavaču pročitajte u priloženom pozivu.

#

Održan okrugli stol i predstavljanje istraživanja „Reindustrijalizacija Hrvatske: Kakvu industrijsku politiku trebamo?“

U utorak 5. prosinca 2017. na Ekonomskom institutu, Zagreb predstavljeni su rezultati istraživanja proizašli tijekom prve godine znanstvenog projektaMogućnosti reindustrijalizacije hrvatskog gospodarstva – REINDUCEkoji uz financiranje Hrvatske zaklade za znanost provode znanstvenici Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku i Ekonomskog instituta, Zagreb. U dosadašnjem dijelu, istraživanje je imalo za cilj utvrditi obrasce deindustrijalizacije i industrijskog razvoja u Hrvatskoj i zemljama srednje i...

#

OVI za studeni 2017.: Rast potražnje za radom, uz blago usporavanje

OVI je u studenom 2017. zabilježio rast od 38,2 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine što upućuje na nastavak snažnog rasta potražnje za radom. Desezonirane vrijednosti indeksa pak upućuju na blago usporavanje jer je sezonski prilagođeni indeks pao za 1,4 posto što je treći najveći pad ove godine nakon travnja i rujna. Ipak, zahvaljujući povoljnim kretanjima indeksa u većini mjeseci ove godine, ukupan broj oglasa za posao u prvih jedanaest mjeseci 2017. godine bio je za 33,7 posto veći u odnosu na isto...