Nacionalno predstavljanje Okvirnog programa za istraživanje i inovacije - Obzor Europa


Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira nacionalno predstavljanje Okvirnog programa za istraživanje i inovacije – Obzor Europa, koje će se virtualnim putem održati 23. ožujka 2021. godine s početkom u 10:15 sati.
 
Obzor Europa predstavlja vodeći program za istraživanje i inovacije Europske unije u razdoblju od 2021. do 2027. godine s ukupnim proračunom od oko 95,5 milijardi EUR u tekućim cijenama. U sklopu programa Obzor Europa pružat će se potpora stvaranju i širenju visokokvalitetnih novih znanja i tehnologija, jačanju učinka istraživanja i inovacija na razvoj te potpora prihvaćanju inovativnih rješenja u industriji i društvu radi rješavanja globalnih izazova. Naglasak je stavljen i na poticanje svih oblika inovacija, uključujući revolucionarne inovacije, uvođenje inovativnih rješenja na tržište te optimiziranje rezultata programa radi povećanja učinka u ojačanome Europskome istraživačkom prostoru, kao i na podupiranje i provedbu politika Unije.
 
Ministar znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Radovan Fuchs i povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade Mariya Gabriel obratit će se sudionicima s uvodnim riječima dobrodošlice dok će na plenarnoj sesiji, s fokusom na ulozi istraživanja i razvoja u potpori jačanju i otpornosti Unije, uz predstavnike Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sudjelovat i predstavnik znanstvene zajednice, prof. dr. sc. Stipan Jonjić te glavni direktor Glavne uprave za istraživanje i inovacije Europske komisije, Jean-Eric Paquet.
 
Službeni jezik informativnog dana je engleski, a detaljnije informacije o događaju, uključujući agendu i upute za prijavu, možete pronaći na sljedećoj poveznici.
Vrh