4. međunarodna konferencija "Izazovi današnjice“


Ekonomski institut, Zagreb zajedno sa Sveučilištem u Splitu – Sveučilišnim odjelom za stručne studije te Alma Mater Europaea iz Maribora partner je 4. međunarodne konferencije Izazovi današnjice u organizaciji Veleučilišta u Šibeniku koja će se održati u Šibeniku od 10. do 12. listopada 2019. godine.

Ovogodišnja konferencija poseban naglasak stavlja na digitalnu transformaciju, prvenstveno zbog njenog utjecaja na razvoj gospodarstva čime postaje izazov ali i prilika za jačanje konkurentnosti gospodarskih subjekata. Digitalna transformacija obuhvaća ne samo uvođenje nove tehnologije u poslovanje, već i čovjeka koji tu tehnologiju koristi te je u neprestanoj interakciji sa svim dionicima u poslovnom procesu. Stoga će naglasak ovogodišnje konferencije biti usmjeren na pravni okvir tehnološki naprednog poslovanja, implementaciju digitalnih vještina, investicije te izazove tehnologija koje podupiru digitalnu transformaciju.
 
Pokroviteljstvo konferenciji pružili su: Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo turizma i Hrvatska gospodarska komora.
 
Konferencija će službeno započeti 11. listopada 2019. u 9.30 sati svečanim otvaranjem, a neformalni koktel dobrodošlice za sve sudionike održati će se 10. listopada 2019. u 19:00 sati. 

Više informacija o samoj konferenciji potražite na mrežnoj stranici www.konferencija-vus.hr i programu koji se nalazi u prilogu.

Vezani dokumenti

Vrh