The Extended Model of Online Privacy Concern

Publikacija
U knjizi se opisuje istraživanje provedeno na projektu Sveobuhvatni model zabrinutosti za privatnost u online okruženju (PRICON). Nakon pregleda literature i definicije privatnosti i zabrinutosti za privatnost u općem i komercijalnom okruženju, autori razlažu pitanje definicije online privatnosti. Razvijeni model s nizom determinanti i posljedica zabrinutosti za online privatnost kao središnje varijable testira se na anketnim podacima prikupljenim od dvije tisuće korisnika interneta u Hrvatskoj. Publikacija sadrži niz analitičkih radova testiranja modela radi utvrđivanja veza u modelu, te odrednica i posljedica zabrinutosti za privatnost u online okruženju.

Knjiga je namijenjena prvenstveno međunarodnoj akademskoj zajednici, i to stručnjacima koji se bave poslovnom ekonomijom, digitalnim marketingom i ponašanjem potrošača te sociolozima. Zbog interdisciplinarnog karaktera istraživanja, knjiga će biti zanimljiva i domaćim i inozemnim stručnjacima, nositeljima politike zaštite podataka i privatnosti na internetu, kao i poslovnom sektoru za strategije prema kupcima. Preuzmite knjigu

Detalji

ISBN (Ekonomski institut, Zagreb): 978-953-6030-49-1
e-ISBN (Ekonomski institut, Zagreb): 978-953-6030-50-7
Autori: Ivan-Damir Anić, Jelena Budak, Edo Rajh, Vedran Recher, Vatroslav Škare, Bruno Škrinjarić, Mateo Žokalj
Izdavač: Ekonomski institut, Zagreb 
Godina izdanja: 2018.

O knjizi:
Knjiga je namijenjena prvenstveno međunarodnoj akademskoj zajednici, i to stručnjacima koji se bave poslovnom ekonomijom, digitalnim marketingom i ponašanjem potrošača te sociolozima. Zbog interdisciplinarnog karaktera istraživanja, knjiga će biti zanimljiva i domaćim i inozemnim stručnjacima, nositeljima politike zaštite podataka i privatnosti na internetu, kao i poslovnom sektoru za strategije prema kupcima.

Knjigu možete u potpunosti besplatno preuzeti u elektroničkoj verziji na našoj mrežnoj stranici.

Vrh