Predstavljanje publikacije „Pregled tržišta nekretnina Republike Hrvatske u 2022. godini“


Stručni skup „Pregled tržišta nekretnina Republike Hrvatske“ u organizaciji Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i Ekonomskog instituta, Zagreb, održat će se u petak, 29. rujna 2023. godine, s početkom u 10 h, u Novinarskom domu, Perkovčeva ulica 2, Zagreb.

U sklopu skupa bit će predstavljena publikacija „Pregled tržišta nekretnina Republike Hrvatske u 2022. godini“, u kojoj su analizirani glavni trendovi na području tržišta nekretnina odnosno cijene i promet stanova i apartmana, obiteljskih kuća, poslovnih zgrada i poslovnih prostora, građevinskog, poljoprivrednog i šumskog zemljišta te informacija o planu približnih vrijednosti za sva zemljišta na području Republike Hrvatske i novosti u području procjene vrijednosti nekretnina.

Osnovni je cilj objavljivanja publikacije upoznati javnost s temeljnim informacijama i trendovima na tržištu nekretnina, što predstavlja značajan doprinos većoj kvaliteti procjena vrijednosti nekretnina te dostupnost i transparentnosti podataka o tržištu nekretnina na području Republike Hrvatske, odnosno doprinosi pravnoj sigurnosti vlasnika nekretnina i investitora u poslovanju na tržištu nekretnina.

Publikaciju će predstaviti državni tajnik Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine mr. sc. Željko Uhlir, ravnateljica Ekonomskog instituta, Zagreb dr. sc. Tajana Barbić i znanstvena savjetnica iz Ekonomskog instituta, Zagreb dr. sc. Ivana Rašić.


Program stručnog skupa možete pogledati u prilogu.
Publikacije „Pregled tržišta nekretnina“ iz prethodnih godina možete pročitati na našoj web stranici.
Vrh