Održano okupljanje povodom 90. rođendana Matka Meštrovića

Na Ekonomskom institutu, Zagreb 15. studenoga 2023. održano je okupljanje povodom 90. rođendana zaslužnog znanstvenika dr. sc. Matka Meštrovića.
 
 

Tom prigodom dr. sc. Matku Meštroviću uručena je radna verzija zbornika radova inspiriranog njegovim opusom, Onkraj utopije: Tragovima Matka Meštrovića, koji su uredili dr. sc. Paul Stubbs i mr. sc. Domagoj Račić.
Zbornik okuplja autore koji se bave temama kojima se Matko Meštrović bavio u svom plodnom i inspirativnom opusu. Većina eseja izravno se odnosi na njegovo djelo i nadograđuje ga na temelju interesa i usmjerenja autora. Eseji su napisani u multidisciplinarnoj formi koju je Meštrović sustavno provodio u svom radu, koristeći različite žanrove i stilove pisanja.
 
Dr. sc. Matko Meštrović zahvalio je na zborniku i dao svoj osvrt na njega te okupljenima ujedno ispričao crtice iz svog životnog puta i stvaralaštva. Ravnateljica EIZ-a dr. sc. Tajana Barbić zahvalila je dr. sc. Meštroviću na njegovom dosadašnjem znanstvenom doprinosu i radu.

 

Konačna verzija zbornika bit će predstavljena početkom 2024. godine, a sadržavat će 15 radova različitih znanstvenika, kao i suradnika M. Meštrovića, između ostalog i naših znanstvenika s EIZ-a, dr. sc. Paula Stubbsa i dr. sc. Zorana Aralice.

 

Galerija

Vrh