Dr. sc. Zoran Aralica odabran za člana savjetodavnog odbora projekta NCP_WIDERA.NET

 


 
Znanstveni savjetnik EIZ-a, dr. sc. Zoran Aralica, odabran je za člana savjetodavnog odbora projekta NCP_WIDERA.NET. Projekt je zamišljen kao mreža nacionalnih kontaktnih točaka u području Širenje sudjelovanja i jačanje Europskog istraživačkog prostora (WIDERA). Cilj projekta je razvoj kapaciteta i jačanje učinkovitosti nacionalnih kontaktnih točaka u Europi, s posebnim fokusom na organizacije i institucije iz država članica koje imaju manje iskustva u privlačenju financiranja, kako bi im se omogućio lakši pristup mogućnostima financiranja u sklopu okvirnog programa Europske unije za istraživanja i inovacije Obzor Europa.

Kroz jačanje i unaprjeđivanje uloge nacionalnih kontaktnih točaka, projekt će podržati međunarodna umrežavanja i koordinaciju, kao i unaprijediti kvalitetu prijedloga pravnih osoba iz država članica koje imaju slabije rezultate u području istraživanja i inovacija, kako bi im omogućili lakši pristup uslugama za vrijeme procesa prijave.

Kao član savjetodavnog odbora, dr. Aralica će sudjelovati na sastancima odbora te pružati savjete i prijedloge za učinkovitu i održivu implementaciju projekta, pripremati analize rezultata izvještaja podnesenih savjetodavnom odboru, kao i pružati komentare i prijedloge za njihovo unaprjeđenje.

Čestitamo dr. Aralici i želimo i njemu i projektu puno uspjeha.
 
Vrh