Predstavljen „Pregled tržišta nekretnina Republike Hrvatske u 2022. godini“

Ekonomski institut, Zagreb, u suradnji s Ministarstvom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, predstavio je u petak 29. rujna 2023. godine šesto izdanje publikacije „Pregled tržišta nekretnina Republike Hrvatske“. Publikaciju su predstavili državni tajnik Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine mr. sc. Željko Uhlir, ravnateljica Ekonomskog instituta, Zagreb dr. sc. Tajana Barbić i znanstvena savjetnica iz Ekonomskog instituta, Zagreb dr. sc. Ivana Rašić
 

U publikaciji su analizirani glavni trendovi na području tržišta nekretnina odnosno cijene i promet stanova i apartmana, obiteljskih kuća, poslovnih zgrada i poslovnih prostora, građevinskog, poljoprivrednog i šumskog zemljišta te informacija o planu približnih vrijednosti za sva zemljišta na području Republike Hrvatske i novosti u području procjene vrijednosti nekretnina. 
 

Osnovni je cilj objavljivanja publikacije upoznati javnost s temeljnim informacijama i trendovima na tržištu nekretnina, što predstavlja značajan doprinos većoj kvaliteti procjena vrijednosti nekretnina te dostupnosti i transparentnosti podataka o tržištu nekretnina na području Republike Hrvatske, odnosno pravnoj sigurnosti vlasnika nekretnina i investitora u poslovanju na tržištu nekretnina.
 

Publikaciju možete preuzeti na našoj web stranici na ovoj poveznici ili u priloženom dokumentu.
Sažetak publikacije dostupan je ovdje.
 

Galerija

Vrh