Održana promocija Zbornika i okrugli stol u Osijeku


U četvrtak, 8. prosinca 2022., u svečanoj dvorani Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, održana je promocija Zbornika radova s konferencije "Prilika ili prijetnja? Reforma lokalne i regionalne samouprave u Hrvatskoj" u izdanju Hanns-Seidel-Stiftunga i Ekonomskog instituta, Zagreb. U radovima su znanstvenici i stručnjaci, na temelju teorijskih saznanja i spoznaja o međunarodnim iskustvima provedenih reformi, kritički analizirali i ocijenili postojeću situaciju i izazove te ponudili znanstveno utemeljene prijedloge za provođenje reforme lokalne i regionalne samouprave u Hrvatskoj. Zbornik radova su predstavili urednici dr. sc. Dubravka Jurlina Alibegović, mr. sc. Aleksandra Markić Boban i dr. sc. Klaus Fiesinger. 

Nakon promocije Zbornika, održan je okrugli stol "Lokalna zajednica po mjeri čovjeka" u organizaciji Ekonomskog instituta, Zagreb, Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i Hanns-Seidel-Stiftung Ureda u Zagrebu. Na okruglom stolu sudjelovali su Vladimir Ham, predsjednik Gradskog vijeća Osijeka, ekonomistica i bivša ministrica uprave, dr. sc. Dubravka Jurlina Alibegović, demograf dr. sc. Dražen Živić, profesor za upravno pravo, prof. dr. sc. Boris Bakota i načelnik Općine Bilje, Željko Cickaj. Okrugli stol, kao i promociju Zbornika, moderirao je Tomislav Levak, predavač na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Otvorenom i stručnom raspravom među predstavnicima lokalne samouprave, znanosti i društva željela se potaknuti rasprava i postizanje konsenzusa oko nužnih promjena kako bi se osigurali što bolji uvjeti života u lokalnim sredinama, jer zadovoljstvo građana mjerilo je uspješne svake lokalne politike.

Poziv na promociju Zbornika i okrugli stol pročitajte u prilogu. Galeriju fotografija i kratke video snimke s promocije Zbornika i okruglog stola možete pogledati na ovom linku.

Vezani dokumenti

Vrh