Poziv na na konferenciju Creative Future Insights 2023


Pozivamo vas na konferenciju Creative Future Insights 2023 – Creativity 360° (CFI2023), čiji je suorganizator i ove godine EIZ. Konferencija će se održati 14. i 15. rujna 2023. na VERN'-u, Palmotićeva 82, Zagreb. 
 
Konferencija će započeti pozdravnim izlaganjima rektora Sveučilišta VERN', prof. dr. sc. Vlatka Cvrtile, ravnateljice Ekonomskog instituta, Zagreb, dr. sc. Tajane Barbić te ministrice kulture i medija Republike Hrvatske, dr. sc. Nine Obuljen Koržinek.
 
Uvodničari ovogodišnje konferencije su dr. h. c. Doris Pack, nekadašnja predsjednica Odbora za obrazovanje i kulturu Europskog parlamenta te dr. sc. Daniela Angelina Jelinčić, znanstvena savjetnica Instituta za razvoj i međunarodne odnose.
 
U četvrtak će se održati panel „Važnost održivosti u području kreativnih i kulturnih industrija na europskom nivou“ na kojemu će gostovati Nina Hauser (Green Filming - Austrijski filmski institut), April Sotomayor (We are ALBERT) te producentica Morana Ikić Komljenović (Little Red Dot, Distribute This!).

Petak je rezerviran za diskusiju iz hrvatske perspektive pa će na panelu „Važnost kreativnih i kulturnih industrija u Hrvatskoj“ gostovati dr. sc. Aleksandra Uzelac, znanstvena savjetnica Instituta za razvoj i međunarodne odnose (projekt CRESCINE), producentica i suautorica Morana Ikić Komljenović (projekt Muzej osobnih priča) te Helga Lajtman, ravnateljica Centra za kulturu Čakovec (projekt Moje malo kino). Obje panel-diskusije moderirat će Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA Hrvatske.

U okviru konferencije, u suradnji s Udrugom Restart bit će prikana i dva dugometražna dokumentarna filma: 14. rujna „Greta“ redatelja Nathana Grossmana, a 15. rujna „Žica“ redateljice Tihe K. Gudac.

Na konferenciji će svoje radove izlagati i znanstvenici s EIZ-a Tajana Barbić, Ivana Rašić i Bruno Škrinjarić te Jelena Budak i Edo Rajh.
 
Konferenciju CFI2023 zajednički organiziraju Sveučilište VERN’ i Ekonomski institut, Zagreb, uz partnerstvo DKE – Ured MEDIA Hrvatske zaduženog za provedbu Potprograma MEDIA Programa Kreativne Europe u Hrvatskoj, a uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Zagreba.
 
Program konferencije održava se na engleskom jeziku, a sva događanja su otvorena za javnost, uz obaveznu prethodnu prijavu putem e-mail adrese: creative@vern.hr.

Detaljni konferencijski program i raspored izlaganja možete pročitati u priloženom dokumentu i na internetskoj stranici konferencije: https://creativefutureinsights.vern.hr.
 

Vezani dokumenti

Vrh