In memoriam: Stjepan Zdunić


Dr. sc. Stjepan Zdunić, dugogodišnji kolega i zaslužni znanstvenik Ekonomskog instituta, Zagreb preminuo je u 87. godini života.

Dr. sc. Zdunić je diplomirao 1959. godine te doktorirao 1974. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. U Ekonomskom institutu, Zagreb bio je zaposlen od 1962. do umirovljenja 2005. godine. U svojoj se znanstvenoj karijeri usavršavao na Sveučilištu Wayne u Detroitu i bavio istraživanjima u domeni teorije i politike gospodarskoga razvoja i gospodarskog sustava, regionalnoga razvoja, makroekonomske teorije te monetarne i tečajne politike. Obnašao je dužnost ministra društvenog planiranja te ministra gospodarskog razvoja u Vladi Republike Hrvatske od 1990. do 1992. godine. Dr. sc. Zdunić je bio savjetnik Predsjednika RH u mandatu Stjepana Mesića od 2000. do 2002. godine. Autor je niza znanstvenih i stručnih članaka i knjiga, od kojih se najrecentniji naslovi bave ekonomikom post-tranzicije.

Posljednji ispraćaj dr. sc. Stjepana Zdunića održat će se u srijedu, 16. veljače 2022. u 10:40, na Krematoriju na Mirogoju.

Ekonomski institut, Zagreb izražava sućut obitelji dr. sc. Stjepana Zdunića.
 
Vrh