Časopis Croatian Economic Survey uvršten u Web of Science - Emerging Sources Citation Index (ESCI) bazu

Časopis Croatian Economic Survey uvršten u Web of Science - Emerging Sources Citation Index (ESCI) bazu
Sa zadovoljstvom vam prenosimo vijest da je časopis Croatian Economic Survey uvršten u bazu Web of Science – Emerging Sources Citation Index (ESCI) s brojem 19(1), 2017. ESCI predstavlja noviju inicijativu Clarivate Analyticsa za uključivanje časopisa iz manjih zemalja u Web of Science. Sadržaji uvršteni u ESCI razmatraju se za primanje u Science Citation Index Expanded (SCI-EXPANDED), Social Sciences Citation Index (SSCI) i Arts & Humanities Citation Index (AHCI). 

U bazi Web of Science uz navedena tri citatna indeksa (SCI-EXPANDED, SSCI, AHCI), Clarivate Analytics je tijekom studenog 2015. dodao i indeks – Emerging Sources Citation Index (ESCI) koji obuhvaća oko 3000 časopisa koji zadovoljavaju osnovne kriterije te su u postupku razmatranja za uključivanje u neke od standardnih WoS-ovih citatnih indeksa. Časopisi koji se indeksiraju u ESCI bazi prolaze kroz recenzijski postupak, pridržavaju se etičkih smjernica za objavljivanje, udovoljavaju svim tehničkim uvjetima, imaju bibliografske podatke na engleskom jeziku i znanstvena zajednica korisnika Web of Sciencea ih ili preporuča ili potražuje. 

Za časopise koji su indeksirani u ESCI-ju neće se izračunavati faktor odjeka časopisa (Impact Factor - IF), no citiranost iz ESCI baze bit će pribrojana broju citata za Journal Citation Reports pridonoseći na taj način faktoru odjeka (IF) drugih časopisa. 

Croatian Economic Survey bit će vidljiv u sklopu Web of Sciencea. Članci unutar ESCI-ja pridodavat će se izračunu autorovog H-indeksa, kao i svim analizama koje će se provoditi koristeći Web of Science podatke ili srodne proizvode poput InCitesa. 

Uvrštenje u ESCI predstavlja značajan korak u daljnjem razvoju časopisa i veliko je priznanje svim uredništvima na dosadašnjem radu.

Vezani dokumenti

Vrh