Nova knjiga u suizdanju Ekonomskog instituta, Zagreb

Iz tiska je izašla nova knjiga u suizdanju Ekonomskog instituta, Zagreb pod naslovom Revitalizacija i energetska obnova Donjeg grada: Utjecaj provedbe mjera obnove zgrada na zapošljavanje, bruto domaći proizvod i poticanje gospodarskih aktivnosti, objavljena u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA). Autori knjige su dr. sc. Davor Mikulić, dr. sc. Ivana Rašić Bakarić i dr. sc. Sunčana Slijepčević s Ekonomskog instituta, Zagreb. 

Knjiga je nastala kao rezultat provedbe znanstveno-istraživačkog projekta pripreme obnove Donjeg grada, koji je započeo 2014. godine, za potrebe Grada Zagreba, a koji je operativno provodila Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske. Središnji joj je cilj procijeniti gospodarske učinke projekta revitalizacije i energetske obnove zgrada u širem središtu Grada Zagreba. 

Rezultati prikazani u ovoj knjizi doprinijet će boljem razumijevanju važnosti energetske obnove s različitih aspekata. Autori se nadaju da primijenjeni pristup i metodologija mogu poslužiti i u drugim istraživanjima kojima je cilj identifikacija i procjena učinaka provedbe mjera energetske obnove zgrada na hrvatsko gospodarstvo, ali i novim raspravama znanstvene i stručne javnosti o ovoj temi.

 
Vrh