Biblioteka i dokumentacija


Tko smo?

Biblioteka Ekonomskog instituta, Zagreb specijalna je knjižnica poluotvorenog tipa, dostupna tzv. kvalificiranoj javnosti, koju čine nastavnici fakulteta, suradnici znanstvenih zavoda i instituta te stručnjaci iz gospodarstva, koji se uz zahtjev svoje ustanove mogu koristiti uslugama knjižnice. Osnovni je zadatak knjižnice biti podrška istraživačima Instituta u radu na projektima trajne istraživačke djelatnosti, kao i na ostalim projektima te u stjecanju magistarskih i doktorskih stupnjeva.

Biblioteka surađuje i razmjenjuje publikacije sa srodnim institucijama i to sa 42 inozemne i 22 domaće knjižnice/institucije. Među najvažnijim partnerima u razmjeni su Zentralbibliothek der Wirtschaftswissenschaften - Institut für Weltwirtschaft an der Universität Kiel, Wiener Institut für Internationale Wirtschaftsvergleiche, London School of Economics and Political Science te University of Cambridge, Department of Applied Economics.

Fond Biblioteke Instituta trenutno raspolaže s oko 26,500 svezaka knjiga te blizu 12 000 svezaka dokumentacijske građe. Također, u fondu se Biblioteke nalazi oko 270 naslova stranih te 165 naslova domaćih znanstvenih i stručnih časopisa.
 

Kada radimo?

Radno je vrijeme Biblioteke od ponedjeljka do petka od 8.00 do 16.00 sati.
 

Kako nas  pronaći?

Ekonomski institut, Zagreb
Biblioteka i dokumentacija
Trg J. F. Kennedyja 7
10000 Zagreb
 
Telefon: + 385 1 2362 230
Fax: + 385 1 2335 165
E-pošta: biblioteka@eizg.hr

Što nudimo?

U Biblioteci se može u otvorenom pristupu tražiti potrebna literatura, knjige, časopisi i novine. Biblioteka ne posuđuje građu izvan svojih prostora, no uz prethodni se dogovor, u prostorima Biblioteke može koristiti sva građa koja je dostupna javnosti.
Putem međuknjižnične posudbe nabavljamo svojim korisnicima potrebnu literaturu iz zemlje i inozemstva, ukoliko je dostupna.
 

Naš katalog:

Ekonomski institut, Zagreb

Vrh