Diseminacija

 


Predstavljanje rezultata istraživanja PRICON projekta na Kolokviju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) i Hrvatske zaklade za znanost (HRZZ)
 

Dr. sc. Jelena Budak gostovala je 7. veljače 2018. godine na Kolokviju HAZU-a i HRZZ-a s temom Utjecaj zabrinutosti za privatnost na odluke i ponašanje korisnika internetaKolokviji HAZU-a i HRZZ-a služe široj znanstvenoj zajednici i svim zainteresiranima te nastoje približiti zanimljive znanstvene teme i predstaviti najnovije rezultate hrvatskih istraživačkih projekata.

 


Predstavljanje PRICON projekta na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu 


Članovi projektnog tima, voditeljica projekta dr. sc. Jelena Budak i doktorand Vedran Recher,  gostovali su 18. ožujka 2016. godine na osmoj po redu radionici za doktorande u organizaciji Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu. Dr. sc. Jelena Budak održala je predavanje o znanstveno-istraživačkom projektu "Extended model of on-line PRIvacy CONcern (PRICON)" u sklopu kojeg je posebno prikazan dio istraživanja kojeg će u okviru svoje doktorske disertacije radnog naziva "Utjecaj zabrinutosti za online privatnost na namjeru ponašanja potrošača u online okruženju" provesti Vedran Recher, doktorand na projektu. Više informacija u programu radionice.

U utorak, 13. listopada 2015. godine u Velikoj dvorani Ekonomskog instituta, Zagreb, u sklopu programa predavanja Znanstveni utorak, Vedran Recher održao je izlaganje na temu "Ponašanje potrošača u kontekstu njihove zabrinutosti za online privatnost". Više informacija o izlaganju možete pronaći ovdje.

U srijedu, 29. travnja 2015., članovi PRICON projektnog tima održali su u prostorima EIZ-a sastanak i radionicu na temu "PRICON model“ / PRICON Workshop on Modelling PRIvacy CONcern Online". Temeljem proučene literature i preliminarnih istraživanja pojedinih varijabli u modelu, na radionici su kompilirani rezultati i konstruiran je PRICON model. Ovom je radionicom PRICON tim bliži konačnom definiranju varijabli u istraživačkom modelu, i sa strane determinanti i sa strane posljedica zabrinutosti za privatnost u online okruženju. Definiranjem istraživačkog modela realiziran je ključni korak za iduću fazu projekta – empirijsko istraživanje. 

Suradnik PRICON projekta, dr. sc. Vatroslav Škare, sudjelovao je 4. ožujka 2015. na javnom predavanju iz ciklusa „Sociologija dijaloga“ u organizaciji Sekcije „Društvo, ekonomija, rad“ Hrvatskog sociološkog društva i Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Tema predavanja  „Post-moderni potrošač i digitalno doba“ dio je područja interesa kojim se bavi i u okviru PRICON-a. Ovom prilikom, znanja i iskustva podijelio je sa sugovornicima dr. sc. Ivanom Burićem s Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i dr. sc. Krešimirom Žažarom s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te ostalom zainteresiranom publikom. 

Ovaj rad je financirala Hrvatska zaklada za znanost projektom 7913.
Vrh